Nieuws

Vacature leerkracht (wtf 0,5)

Maandag

Wij zijn per 1 augustus 2022 op zoek naar een leerkracht (wtf 0,5). lees verder »

Effectiviteit en Reflectie

Vrijdag

Op ons kindcentrum wordt leren Effectief, door op de andere vier kernwaarden, in een goede balans, te ontwikkelen. De Daltonkernwaarde Reflectie speelt daarin een belangrijke rol. lees verder »

Samenwerken: met en van elkaar leren

Donderdag

In een kleinschalige en groene omgeving werken we samen aan onze ontwikkeling. De kernwaarde Samenwerken gaat over het met én van elkaar leren in een sociale setting. lees verder »

Zelfstandigheid bij AvontuurRijk

Woensdag

Door, naast rekenen, lezen en schrijven, te focussen op de Daltonkernwaarden, leren kinderen bij ons vaardigheden voor de toekomst. Zelfstandigheid is één van deze kernwaarden. lees verder »

Onze 5 Daltonkernwaarden

Dinsdag

Op AvontuurRijk werken wij vanuit de 5 Daltonkernwaarden: Vrijheid en Verantwoordelijkheid, Zelfstandigheid, Samenwerken, Effectiviteit en Reflectie. lees verder »

Een inkijkje in Dalton Kindcentrum AvontuurRijk

Maandag

Deze week presenteren wij onze school op verschillende communicatiekanalen onder het mom van ‘Maak kennis met AvontuurRijk’. lees verder »

Vacature zij-instromer

Dinsdag

Deze vacature is inmiddels ingevuld. lees verder »

Thema 'Mijn dorp & stad' in volle gang

Dinsdag

Binnen wereldoriëntatie werken wij aan thema's. Het thema van deze periode is 'Mijn dorp & stad'. In dat kader kregen de groepen 5 t/m 8 deze week wijkagent Carolien Abrahams op bezoek! Zij vertelde alles over haar werk, haar kleding en haar ervaring als wijkagent. We stelden veel vragen die we kunnen gebruiken tijdens de rest van dit thema. Na afloop mochten we nog een kijkje nemen in haar bus en werd de sirene aangezet. Carolien bedankt voor dit leerzame bezoek! lees verder »

Bso tijdens de zomervakantie

Donderdag

Bijna is het zover: zomervakantie! Dit jaar geen strak programma per dag bij de bso, maar een divers door de kinderen verzonnen aanbod. Wij geloven namelijk dat wanneer we samen met de kinderen het programma maken het nog leuker wordt voor iedereen. Kinderen leren opkomen voor zichzelf, leren onderhandelen en leren dat hun mening er ook toe doet. Op deze manier willen we aansluiten bij de behoefte en ontwikkeling van elk kind. lees verder »

Extra hulp voor de klas

Dinsdag

Het kabinet heeft extra geld beschikbaar gesteld voor het onderwijs omdat het coronavirus voor grote uitdagingen zorgt. De subsidieregeling ‘Extra hulp voor de klas’ is bedoeld om de continuïteit van het onderwijs in deze lastige tijd zo goed mogelijk te kunnen waarmaken. lees verder »

Rondleiding voor nieuwe leerlingen

Maandag

Wordt uw kind dit jaar drie jaar, dan kunt u uw kind aanmelden bij een basisschool. Het kiezen van een school is een belangrijk moment. U wilt natuurlijk dat uw kind er acht jaar lang met plezier naartoe gaat. Voordat u uw keuze maakt, is het fijn om eerst een kijkje te nemen op onze school. Zo kunt u de sfeer proeven en kijken of die aansluit bij wat u zoekt. lees verder »

Kindcentrumontwikkeling doe je samen!

Maandag

SKOBOS, Korein en Samenwijs gaan verder met de ontwikkeling van kindcentra in de gemeente Oirschot. Vanuit een gezamenlijke visie en aanpak bieden zij een doorlopend en uitdagend ontwikkelaanbod voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De drie partners hebben hun ambitie, doelen en richting vastgelegd in een visiedocument, dat zij maandag 29 juni ondertekend hebben. lees verder »

Nieuwe PR-film SKOBOS

Maandag

Afgelopen donderdag namen wij met een mini-symposium in Theater De Enck afscheid van onze bestuursvoorzitter Frans Bruinsma. Ter ere van zijn vertrek hebben wij een nieuwe pr-film gemaakt, die we die middag voor het eerst lieten zien. lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen. Het geeft aan waarvoor SKOBOS staat, wat onze identiteit en waarden zijn. Een visie is een algemene voorstelling van de toekomst van de organisatie. Het geeft aan waarvoor SKOBOS gaat, welke richting we op willen gaan. lees verder »