Aanmelding op AvontuurRijk

Zit uw kind straks in onze groep?

Als uw kind straks vier jaar wordt, mag hij of zij naar school. Hartstikke spannend natuurlijk, want welke school is het meest geschikt? Wilt u weten of Dalton Kindcentrum AvontuurRijk de juiste plek is voor uw kind, dan kunt u contact opnemen met school via 0499-550356 of avontuurrijk@skobos.nl. Wij maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek met een lid van het managementteam en voor een ronleiding door leerlingen. Indien u kiest voor ons kindcentrum ontvangt u daarvoor een inschrijfformulier. Na het verwerken van de inschrijfgegevens krijgt u van ons een bevestiging en dan is uw kind bij ons ingeschreven.

Wilt u uw kind aanmelden voor opvang van Korein Kinderplein? Dan werken we met contracten. Na ondertekening van het contract kan uw kind starten bij ons op de opvang.

Starten met school

Is uw kind vier jaar geworden en bij onze school aangemeld? Dan mag uw kind de dag na de  vierde verjaardag starten bij ons op school. In overleg kan ook voor een andere dag gekozen worden. Van tevoren kan uw kind eerst nog een paar keer komen kennismaken met de groep. Die momenten spreken we in overleg met u af. In de laatste maanden van het schooljaar vinden er verschillende festiviteiten plaats, waardoor het raadzaam kan zijn om in het nieuwe schooljaar te starten.  Dit is altijd in overleg.

Hoe lang kleutert uw kind?

De algemene regel is dat kinderen die tussen 1 augustus en 31 december vier jaar worden het volgende jaar naar groep 2 gaan. Kinderen die tussen 1 januari en 31 juli vier jaar worden, blijven na augustus nog één jaar in groep 1. Je mag hier als school van afwijken als je dat goed onderbouwt. Op Dalton Kindcentrum AvontuurRijk kijken we naar de ontwikkelingen en vorderingen van het kind: wij willen dat kinderen naar een volgende groep gaan als ze daar klaar voor zijn. Bij ons kan het dus zo zijn dat het ene kind dat in januari jarig is na 2,5 jaar naar groep 3 gaat en het andere kind, ook jarig in januari, na 1,5 jaar.